حالت تاریک
چهارشنبه, 14 مرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردامروز هستید؟
احیای چشمه‌های بیجار برای حیات وحش
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بیجار خبر داد:

احیای چشمه‌های بیجار برای حیات وحش

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بیجار از اجرای طرح جامع احیا و بازسازی منابع آبی منطقه حفاظت شده را با هدف حفظ تنوع زیستی و جلوگیری از مهاجرت اجباری حیوانات در فصل گرما خبرداد.

حبی‌اله رجب‌زاده در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «کردامروز»، اظهارداشت: کارشناسان این اداره پس از پایش میدانی دقیق، چشمه‌های دچار افت دبی یا انسداد را شناسایی کردند.

وی افزود: اولویت اصلی آن‌ها نقاطی بود که کمبود آب بیشترین تهدید را برای بقای گونه‌های بومی ایجاد می‌کرد  در مرحله اجرایی، مسیر خروجی چشمه‌ها از رسوبات و گل‌ولای پاکسازی شد تا جریان آب افزایش یابد.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان بیجار گفت: مظهر چشمه‌ها بهسازی گردید تا آب به حوضچه‌های ذخیره پایین‌دست هدایت شود، همچنین آبشخورهای بتنی و فلزی که بر اثر فرسایش یا آسیب حیوانات شکسته بودند، مرمت و بازسازی شدند.

وی افزود: در مناطقی که چشمه‌ها کاملاً خشک شده یا آبدهی آن‌ها کافی نبود، عملیات آبرسانی سیار با تانکر به صورت دوره‌ای انجام می‌شود.

رجب‌زاده با اشاره به اینکه این اقدام مانع از خروج حیات وحش از محدوده امن منطقه به سمت روستاها و مزارع همجوار می‌گردد، توضیح داد: علاوه بر تأمین آب، آبشخورها به طور منظم ضدعفونی می‌شوند تا از شیوع بیماری‌های مشترک مانند تب برفکی میان حیوانات وحشی و دام‌های اهلی جلوگیری شود.

وی ادامه داد: این مجموعه اقدامات ضامن پایداری اکوسیستم منطقه حفاظت شده بیجار در شرایط اقلیمی سخت است.

انتهای‌خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!