حالت تاریک
چهارشنبه, 28 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردتودی هستید؟
دوستی با گل و گیاهان لذت‌بخش است
کارآفرین کُردستانی:

دوستی با گل و گیاهان لذت‌بخش است

پیام سیفی ساکن روستای سلسله، آستین همت را بالا زده و باپشتکار و ابتکار، گلخانه‌ای راه‌اندازی کرده است که محصولات خود را در روزبازارهای مشاغل خانگی، گل‌فروشی‌هایی که در محله فعال هستند و در فضای مجازی می‌فروشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، در جامعه امروز ما خیلی از دانش‌آموختگان دانشگاهی بیکار هستند، از رشته‌های پزشکی و مهندسی گرفته تا گرایش‌هایی همچون علوم اجتماعی، جامعه‌شناسی، بازار کار درست‌وحسابی ندارند، در چنین اوضاعی که سونامی بیکاری سرتاسر جامعه ما را دربرگرفته است، پیام سیفی، ساکن روستای سلسله از توابع بخش بلبان آباد که دارای مدرک کارشناسی رشته علوم کشاورزی است، آستین همت را بالا زده و با پشتکار و ابتکار، گلخانه‌ای را راه‌اندازی کرده است.

 سیفی امروز نامی آشنا برای یک شهرستان است و محصولات خود را در روزبازارهای مشاغل خانگی، گل‌فروشی‌هایی که در محله فعال هستند و در فضای مجازی می‌فروشد، البته خود نیز یک مغازه‌ای در دهگلان برای فروش محصولاتش را به اجاره گرفته است، گفتگوی صمیمی خبرنگار کردتودی با این کارآفرین را بخوانید.

لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید؟

پیام سیفی هستم، متولد سال ۱۳۷۲ و در روستای سلسله از توابع بخش بلبان آباد به دنیا آمده‌ام، در رشته علوم کشاورزی مدرک کارشناسی را اخذ کرده‌ام، قبل از اینکه به دانشگاه بروم پرورش و نگهداری گل را آغاز کرده‌ام، به گل و گیاهان علاقه زیادی دارم، روح من با گل‌وگیاه آرامش می‌یابد.

حدود چهار سال است که در روستای محل زندگی‌ام گلخانه‌ای را راه‌اندازی کرده و در آنجا مشغول به کار هستم، هر نمایشگاهی که در شهرستان و حتی استان برگزار شود، من حتماً در آن شرکت داشته‌ام، در کنار ادامه تحصیل در دانشگاه، به پرورش گل و گیاهان مشغول بوده و هستم.

برای تأسیس گلخانه چه مقدار سرمایه اولیه داشتید؟

سرمایه اولیه خاصی نداشتم، البته نیازی به سرمایه اولیه هنگفتی نبود، تنها با مقداری وام توانستم گلخانه‌ای را راه بیندازم و باتوجه‌به این که اکثر کارهای گلخانه را خودم انجام می‌دادم، مقدار زیادی نیاز به سرمایه را برطرف کردم، اکنون در شهر دهگلان مغازه‌ای را برای عرضهٔ گل و گیاهانی که پرورش داده‌ام، به اجاره گرفتم.

تاکنون چه مشکلاتی را پشت سر گذاشتید؟

شروع هر کاری مشکلات خاص خودش را دارد، بیشتر مشکلاتی که با آن مواجه می‌شدم مشکلات فنی بود، چون جایی نبود که من بتوانم به طور عملی آموزش ببینم، به‌ناچار مجبور بودم خیلی از تجربه‌ها را خریداری کرده و بابتش هزینه پرداخت کنم، برای تأسیس گلخانه، زحمت بسیاری را متحمل شدم.

 من تنها نان‌آور خانواده هستم و چند سال پیش پدرم را از دست دادم، از آن موقع نتوانسته‌ام دست روی دست بگذارم و بنشینم و کاری نکنم، با راه‌اندازی گلخانه‌ام، باهدف یادگیری و کسب علم و آگاهی در این زمینه به دانشگاه رفتم و پس از چهار سال مدرک کارشناسی‌ام را اخذ کردم.

چطور به فکر راه‌اندازی گلخانه افتادید؟

این کار هم لذت‌بخش است و هم درآمد خوبی دارد، درآمد من از فروش گل‌های آپارتمانی خوب است، من در ماه بین ۴۰ الی ۵۰ گلدان را می‌فروشم و اگر حالت خوش‌بینانه را در نظر بگیریم، درآمد حاصل از فروش گل‌ها با حقوق یک کارمند برابر است.

 از اول راه واقعاً سخت بود و من با مشکلات زیادی روبه‌رو شدم، همان سختی‌ها برای من به تجربه تبدیل شد، در واقع مدیریت گلخانه به سرمایه کمی نیاز داشته و در مقابل به درآمد خوبی در آینده دست پیدا خواهید کرد.

 توسعه گلخانه‌ها، راهکار مناسبی برای مقابله با بحران کم‌آبی است، با توسعه کشت گلخانه‌ای هم می‌توانیم برداشت محصول را تا ده برابرِ کشت در فضای باز، افزایش دهیم و هم به سبب شرایط کنترل شده گلخانه‌ها محصولاتی باکیفیت‌تر از نظر استفاده از سموم کشاورزی و کود تولید کنیم.

گلخانه چه مزیت‌هایی را به دنبال دارد؟

 در دمای مطبوع گلخانه، اولاً خبری از گرما و عرق‌ریزان جمع‌آوری محصول در ظهرهای تابستان هم نیست، ثانیاً نگران کمبود آب مزرعه و نوسانات وقت آبیاری با دیگر کشاورزان نیستید، ازاین‌گذشته، مصرف آب هم بهینه‌تر و کنترل بر برداشت محصول هم بیشتر است و محصولی هم بر سطح زمین نمی‌ماند که پوسیده شود.

 اصولاً با حذف بیماری‌های خاک‌زی و استفاده کمتر از قارچ‌کش‌ها، محصولی ارگانیک و سالم و یکدست به دست می‌آید که مشتریان دست به نقدی در مشهد و کرج و این اواخر در کشور قطر، دارد.

از اینکه در فصل کمبود صیفی و سبزی‌های خواستنی، نیاز هم‌وطنانم را برآورده می‌کنم و لبخند رضایت بر لبانشان جاری می‌کنم، عمیقاً خوشحالم و این حقیقتاً باعث افتخار و غرور من است و از اینکه مدت‌هاست روزی خانواده خود را در این گونه از کشاورزی کسب می‌کنم، خشنودم، این گلخانه، لبخند را روی صورت من جاری ساخته است.

گلخانه شما به سوددهی رسیده است؟

گلخانه از همان شروع به کار سوددهی خودش را داشت، اما این سود بابت پرداخت پول‌ها و وام‌هایی که گرفته بودم می‌رفت و اگر این‌ها را در نظر نگیریم نمی‌توان گفت که از همان اول سود داشت، من از این کار بیشتر از ضرر، سود می‌برم، این کار به من آرامش و حس خوبی می‌دهد.

چه چیزی باعث شد که منتظر کسی نباشید و خودتان برای اشتغال و کسب درآمد آستین بالا بزنید؟

در مرحله اول علاقهٔ خودم بود و این که اشتیاقی به محیط کارمندی نداشتم، از کار اداری متنفرم و دوست نداشتم هر روز یک کار ثابت را تکرار کنم و در نهایت تصمیم به راه‌اندازی گلخانه کوچکی گرفتم، گلخانه را پس از مدتی توسعه دادم، در کنار آن نیز در حال گذراندن دوره آکادمی این رشته در دانشگاه بودم.

 پس از مدتی تصمیم به فروش محصولاتم از طریق فروش آنلاین و تبلیغات اینترنتی نظیر فروش به‌وسیله تبلیغ در صفحات اینستاگرام و پس از آن فروش از راه اجاره مغازه گل‌فروشی گرفتم که خوشبختانه اجاره مغازه کمک‌حال خوبی برای من شد.

بهترین محصولات قابل‌کشت در گلخانه کدام‌اند؟

محصولات قابل‌کشت در گلخانه بسیار متعددند، به همین دلیل ممکن است انتخاب محصول مناسب برای کشت در گلخانه شما را سرگردان کند، البته ممکن است شما به‌اشتباه، محصولات و گیاهانی را برای کشت در گلخانه انتخاب کنید که چندان برای این فضا مناسب نباشند، بنابراین شناخت بهترین محصولات قابل‌کاشت در گلخانه از اهمیت بالایی برخوردار است.

بهترین گل‌های زینتی برای نگهداری در گلخانه کدام‌اند؟

از میان گل‌های زینتی می‌توان به گل آدنیوم، گل سرخس، گل شاخ گوزنی، گل زاموفیلیا، گل دراسنا، گل بونسای، گلبرگ عبایی، آگلونما نقره‌ای، گلبرگ انجیری و گل شمشیری اشاره کرد، این گل‌ها را می‌توان در گلخانه نیز نگهداری کرد.

گل‌های شما به کجاها صادر می‌شود؟

گل‌های زینتی که در این گلخانه پرورش می‌یابند در نهایت به ادارات سطح شهر و اماکن تفریحی برده می‌شوند، محصولات گلخانه‌ای من به سایر شهرهای ایران نیز صادر می‌شود، جدایی از مناطق داخلی کشور، گل‌های پرورش‌یافته در گلخانهٔ من به کشورهای آلمان، عراق، ایتالیا نیز صادر می‌شود، البته دو سال پیش نیز صادر به کانادا را نیز داشتم.

آیا تولید اشتغال داشته‌اید؟

بله، من با راه‌اندازی این گلخانه به طور مستقیم، جدایی از خودم، اعضای خانواده‌ام را نیز درگیر کرده‌ام، یعنی به‌صورت مستقیم برای خود و خانواده‌ام، اشتغال ایجاد کرده‌ام، اما به طور غیرمستقیم اشتغال بیش از ۱۰۰ نفر را فراهم کردم، گل‌های زینتی که در گلخانه من پرورش می‌یابد، به اکثر استان‌های کشور صادر می‌شود.

شرایط نگهداری گیاهان زینتی گلخانه‌ای چگونه است؟

هر کدام از انواع گل‌وگیاه زینتی در گلخانه برای دکوراسیون آپارتمان، تراس، بالکن کاربرد و شرایط نگهداری متفاوتی دارند و از نظر کوددهی، هرس‌کردن، آبیاری، دسترسی به نور و مواد مغذی متفاوت هستند، اگر قصد خرید گیاهان زینتی در گلخانه را دارید، درباره روش نگهداری و شرایط رشد آن با فروشنده صحبت کنید.

توصیه شما به جوانان در جستجوی کار چیست؟

جوانان بیکار یا مهارت دارند و یا مهارت ندارند، کسانی که فاقد مهارت هستند، بالاخره باید به سراغ کسب مهارت در رشته و تخصصی بروند که به آن علاقه دارند و بعد سراغ شغل مدنظر باشند، نباید منتظر معجزه یا از غیب رسیدن بود، باید برای چیزی که می‌خواهیم، بجنگیم و تلاش کنیم.

 کسانی هم که در رشته خاصی تحصیلات و مهارت دارند و منتظر استخدام‌شدن هستند بهتر است که از نیروی خودشان استفاده کنند، همتشان را بیشتر کنند و خطرپذیر باشند و برای خودشان کاری دست‌وپا کنند چرا که هم سود بیشتری عایدشان می‌شود و هم آسایش خاطر بیشتری به دست می‌آورند.

سخن پایانی...

اصلی‌ترین شرط برای تبدیل‌شدن به یک گلخانه‌دار موفق و حرفه‌ای این است که عاشق گیاهان باشید، چیز عجیبی نیست، هرچقدر بیشتر برای بررسی محصولات و گل‌ها و گیاهان گلخانه خود وقت بگذارید، یعنی نظارت دقیق‌تری دارید و این منجر به موفقیت بیشتر شما می‌شود.

 لازم نیست حتماً مدرک دانشگاهی در علوم گلخانه‌ای و باغبانی داشته باشید، اما داشتن مدرک دانشگاهی و گواهی‌های مهارتی، یک مزیت رقابتی محسوب می‌شود، اگر دانش تخصصی دانشگاهی ندارید، مهارت‌ها و توانایی‌های خود را درباره کشت گلخانه‌ای و مدیریت گلخانه ارتقا بدید.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!