«کُردتودی» گزارش میدهد؛
پیاز لیلاخ، برندی که در ایران محبوب است
در پاییز برداشت پیاز آغاز میشود و تا اوایل آبانماه ادامه خواهد داشت، محصولی که در کشور دارای برندی معتبر است و طرفداران زیادی از اقصینقاط ایران به خود جلب کرده است، دلیل محبوبیت این محصول، طعم، مزه و کیفیت بالای آن است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، در اواخر مهرماه فصل پاییز قرار داریم و برداشت محصولات کشاورزی کماکان در شهرستان دهگلان ادامه دارد، پیاز، محصولی که مارک معتبر لیلاخ بر روی آن حک شده است و اقصینقاط ایران با پیاز محصول منحصربهفرد دشت لیلاخ آشنایی دارند.
پیاز دارای خواص و فواید بینظیری برای سلامت بدن است و این گیاه دارویی خام یا پخته خواص فراوان و فوقالعادهای دار، از خواص پیاز خام میتوان به تأثیر آن در درمان بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان اشاره کرد، از دیگر خواص پیاز پخته میتوان به مواردی از جمله بهبود هضم، پیشگیری از پوکیاستخوان، تنظیم قند خون، پیشگیری از عفونت، تقویت سیستم ایمنی بدن و ارتقا سلامت چشم اشاره کرد.
جبار عباسی، کشاورز ساکن روستای بکرآباد از توابع بخش بلبانآباد اظهار داشت: قریب به ۲۰ سال است که در زمینهای کشاورزیام پیاز را در تناوب سایر محصولات کشاورزی کشت میکنم، پیاز منطقه بکرآباد همچون سایر مناطق بلبانآباد، ماندگاری بسیار و باکیفیت است، خودمان نیز از همین پیاز کشت شده استفاده میکنیم که تا تابستان سال آینده نیز سالم باقی خواهد ماند.
عباسی بیان کرد: حدود یک هکتار از زمینهای کشاورزیام را به کشت این محصول پرطرفدار اختصاص دادم، از دو هفته پیش برداشت را آغاز کردهایم و تا دو هفته دیگر نیز برداشت ادامه خواهد یافت.
برداشت محصولات کشاورزی در اکثر مناطق دشت لیلاخ بهصورت خانوادگی انجام میشود، یعنی اعضای خانواده به یاری و کمک هم در تلاشاند تا محصولی را برداشت کنند.
عباسی در ادامه افزود: از خیلی استانهای کشور از جمله تهران، مشهد، همدان و شهرهای استانی همچون سقز و مریوان خرید محصول پیاز را داریم، به دلیل کیفیت بالای آن مشتریان طالب آن هستند.
میکائیل خالدیان، رئیس جهاد کشاورزی بخش بلبانآباد عنوان کرد: در سال جاری بیش از ۱۰۰ هکتار از اراضی شهرستان دهگلان زیر کشت محصول پیاز است و پیشبینی میشود با عملکرد ۴۳ تن در هر هکتار بالغ بر ۴ هزار و ۳۰۰ تن پیاز برداشت و روانه بازار مصرف شود.
خالدیان تشریح کرد: شرایط اقلیمی خاصی که در بخش بلبانآباد قرار دارد، بیشتر مزارع پیاز نیز در همین حوزه قرار گرفته است، شرایط باعث شده تا دارای خاکی حاصلخیز و هم آب مطلوبی که در منطقه وجود دارد، موجب شده تا پیاز تولیدی دارای طعم و مزه عالی شود و خاصیت انبارداری داشته باشد.
طعم، مزه، کیفیت و ماندگاری، پیاز این منطقه را نسبت به سایر مناطق متمایز کرده و باعث شده تا مشتریان پروپاقرصی از اقصینقاط ایران، مشتری این محصول در دشت لیلاخ باشند.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!