حالت تاریک
چهارشنبه, 11 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردتودی هستید؟
آبی که جان می‌گیرد، نه می‌بخشد
«کُردتودی» گزارش می‌دهد؛

آبی که جان می‌گیرد، نه می‌بخشد

مشکل آب شرب شهر دهگلان، مدت‌هاست که از نظر کیفی در حد بسیار پایینی قرار گرفته و این روزها بازار داغ گلایه شهروندان از کیفیت آن به موضوعی مهم و اصلی تبدیل شده است، مردم درخواست پیگیری خبرنگاران و رفع مشکل را دارند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، مدتی است که وضعیت آب شرب شهر دهگلان و اطراف آن مطلوب نیست و اهالی این روستا نسبت به وضعیت آب شرب خود گلایه داشته و از مسئولان درخواست دارند که نسبت به تأمین آب شرب سالم برای آنها اقدام نمایند.

 مشکلات کیفیت آب شرب در دهگلان، استان کردستان، می‌تواند شامل موارد مختلفی از جمله آلودگی‌های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی باشد، این آلودگی‌ها می‌توانند از منابع مختلفی مانند فاضلاب‌های شهری و صنعتی، زهاب‌های کشاورزی و فرسودگی شبکه توزیع آب، ناشی شوند.

 مشکلات کیفیت آب شرب در دهگلان

پیام نصرتی از کارشناسان حوزه منابع آب شهرستان دهگلان با اشاره به مشکلات کیفیت آب شرب در دهگلان، اظهار داشت: مشکلات کیفیت آب می‌تواند چندین مورد را شامل شود، مثل آلودگی فیزیکی، مثل تغییر رنگ، طعم و بوی آب می‌تواند نشان‌دهنده وجود آلودگی‌های فیزیکی باشد.

وی عنوان کرد: وجود فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و آرسنیک می‌تواند از طریق فاضلاب‌های صنعتی وارد آب شود، این فلزات می‌توانند برای سلامتی مضر باشند، وجود کلر در آب به مقدار زیاد یا کم می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند، کلر برای ضدعفونی‌کردن آب استفاده می‌شود.

 نصرتی در ادامه مطلب افزود: یکی دیگر از آلودگی‌ها، آلودگی میکروبی است که وجود باکتری‌ها و ویروس‌ها در آب می‌تواند باعث بیماری‌های مختلف شود. این آلودگی‌ها می‌توانند از منابع مختلفی مانند فاضلاب و یا ورود آب‌های سطحی به منابع آب زیرزمینی ناشی شوند.

 کارشناس منابع آب در ادامه با اشاره به راهکارهای بهبود کیفیت آب شرب در شهرستان اذعان داشت: با نظارت و پایش و همچنین انجام آزمایش‌های منظم کیفیت آب در آزمایشگاه‌های معتبر می‌توان به شناسایی آلودگی‌ها و تعیین میزان آنها کمک کرد.

 وی در ادامه یادآور شد: با راهکارهایی همچون بهسازی شبکه توزیع، مدیریت منابع آب، افزایش آگاهی عمومی و استفاده از فیلترهای تصفیه آب نیز می‌توان به‌عنوان راهکار برای بهبود هر چه بیشتر کیفیت آب در منطقه بهره برد.

  آب شرب شهرک دهگلان رنگ و طعم آن خراب است


اسماعیل رحیمی، شهروند ساکن شهرک امین‌آباد که در حومه شهر دهگلان قرار دارد، در مصاحبه با خبرنگار کردتودی بیان کرد: از رسانه و خبرنگاران عاجزانه خواهشمندیم، برای تهیه یک گزارش در زمینهٔ وضعیت افتضاح آب شرب و آشامیدنی شهرک امین‌آباد و دهگلان اقدام کنید.

وی اذعان کرد: منزل ما در شهرک امین‌آباد است، چند ماه است که آب شرب شهرک ما رنگ و طعم آن خراب است، البته بهتر است بگویم، آلوده است، وقتی برای تهیه آب به منزل پدرم در دهگلان می‌روم، متأسفانه وضعیت آب شرب دهگلان اسف‌بارتر از شهرک امین‌آباد است.

 وی در ادامه تأکید کرد: از خبرنگاران حوزه شهرستان می‌خواهیم تا زبان، چشم و گوش ما باشند، وضعیت آب آشامیدنی دهگلان خراب و آلوده است، این مسئله مربوط به‌سلامتی کودکان و حتی بزرگان نیز هست، خانواده‌ها درگیر این موضوع هستند، یعنی آب لوله‌کشی منازل مردم عملاً به‌صورت مستقیم از سد بدون هیچ تصفیه‌ای وارد منازل ما شده و سلامتی همه در خطر خواهد بود.

  همه از طعم و بوی بد آب شرب نارضایتی داشته و گلایه‌مندند

عباد منصوری، شهروند دهگلانی در رابطه با این موضوع گفت: برای پیگیری موضوع به اداره آبفا شهرستان رفتیم، اما کسی جرات روبه‌روشدن با رئیس اداره را ندارد، به‌محض رویت ما ارباب‌رجوعان، بدون هیچ توضیحی دستور ترک ما را از اداره می‌دهد، این اداره رسماً کمر به نابودی مردم بسته است.

 وی ادامه داد: همه از طعم و بوی بد آب شرب نارضایتی داشته و گلایه‌مندند، مردم معتقدند که آب شرب شهرستان به‌ویژه در داخل شهر غیرقابل‌مصرف است، مصرف این آب برای آشامیدن، خسارت‌های جانی را به دنبال دارد، خیلی وضعیت موجود خطرناک و جدی می‌باشد، متأسفانه اداره آبفا شهرستان پوست‌کلفت شده و سلامتی مردم برایشان اهمیت چندانی ندارد.

 آب‌خوردن باید تمیز باشد

فتح‌الله نادری از ریش‌سفیدان ساکن این شهرک امین‌آباد می‌گوید: آب شرب تمیز نیست درحالی‌که آب‌خوردن باید تمیز باشد، آب از نظر رنگ‌ و بو و طعم و املاح اضافی که داخل آن هست واقعاً آزاردهنده است و بوی لجن می‌دهد و حتی چایی هم نمی‌توان با آن درست کرد و برای پخت غذا از آب چشمه‌ها و یا آب‌معدنی استفاده می‌کنیم.

وی در ادامه مطلب اضافه کرد: متأسفانه مدت زیادی است که آب شرب شهرک غیرقابل‌خوردن شده و به‌ناچار آب شرب خود را از مغازه‌ها تهیه می‌کنیم و هزینه‌ای مضاعف را بر روی دوش ما نهاده است، گاهی مقدار گل‌ولای چنان در آب زیاد می‌شود که حتی برای شست‌وشو از آن هم نمی‌توان استفاده کرد.

خبرنگار کردتودی با حضور در اداره آب‌وفاضلاب دهگلان درصدد ارتباط با رئیس این اداره برآمد، اما متأسفانه رئیس اداره حاضر به گفتگو و توضیح در این زمینه خودداری کرد، هر چند به‌صورت شفاهی عنوان کردند که به موضوع واقف بوده و سهل‌انگاری خود را در این زمینه می‌پذیرند، اما حاضر به اعلام آن به مردم نبودند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!