
رئیس نظام صنفی کشاورزان کردستان:
خوشههای گندم ضامن امنیت غذایی کشور است
رئیس نظام صنفی کشاورزان کردستان گفت: خوشههای گندم حاصل دسترنج کشاورزان که ضامن امنیت غذایی کشور است خداقوت سرباز جبهه تولید، عدم نظارت بر حمل و نقل گندم غصه هر ساله کشاورزان است.
سید حسن رحیمی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، اظهار داشت: هر سال در چنین روزهایی، بحث داغ کشور، برداشت گندم است، محصولی که حاصل دسترنج کشاورزان است؛ ولی تنها خواسته و مطالبه به حق این قشر، نظارت بر کرایه حملونقل، بیپاسخ مانده است.
وی افزود: در طول یک دهه گذشته، دولت با نرخگذاری خرید تضمینی گندم و مناسبسازی برخی دیگر از نیاز کشاورزان، هنوز نتوانسته یک نظارت درست و مداوم بر روی مسئله کرایه حملونقل گندم تنظیم و ارائه کند.
رئیس نظام صنفی کشاورزان کردستان با اشاره به اینکه بارها جلسات متعدد برگزار میشود و در چنین روزهایی نیز بازدیدهای متعدد از مراکز خرید تضمینی باقدرت برگزار میشود؛ ولی کسی به حرف دل کشاورزان توجه نمیکند، توضیح داد: هر ساله از ابتدای سال، نسبت به عدم نظارت بر کرایه حملونقل گندم از مزرعه تا انبار ذخیرهسازی دولت را در جلسات برنامهریزی استانداری و شهرستانها برگزار میکنیم؛ ولی تا امروز نتیجهای هنوز حاصل نشده است.
وی با ابزارنگرانی از اینکه بیشترین خسارتی که از این عدم نظارت بر کرایه حملونقل، به کشاورزان بیجاری میرسد، ادامه داد: در جلساتی که چه در استان و شهرستان بیجار برگزار شد، البته با حضور رؤسای انجمن کامیونداران، به توافق رسیدیم که یک قیمت مشخص تعیین و با اعلام نرخ رسمی آن، تکلیف کشاورز و کامیوندار را مشخص کنیم.
رحیمی اظهار کرد: هر ساله انجمن صنفی کشاورزان به موضوع عدم نظارت بر کرایه حمل کامیونداران اعتراض میکند، جلسه برگزار میشود، مدیری مسئول نرخگذاری و صورتجلسهای تنظیم میشود، ولی به علت عدم نظارت، رانندگان از فرصتی که کشاورز ندارد برای شکایت و پیگیری سو استفاده میکند و آن نرخی را که میل اوست دریافت میکند.
وی افزود: کشاورزان همواره در فصل برداشت گندم، متضرر میشوند، چون همه فقط به دنبال آمار و ارقام میزان دریافتی روزانه گندم است، هیچ مسئولی پیدا نمیشوند برای نظارت بر نرخ مصوب حملونقل گندم از مزرعه تا انبار، به خود زحمت دهد در این هوای گرم، کنار کشاورز باشد.
رئیس صنف کشاورزان استان گفت: هر ساله که به موضوع عدم رعایت نرخ مصوب توسط کامیونداران تذکر میدهیم، مدیران میگویند هیچ اعتراضی از سوی کشاورزان ثبت نشده است، پس ما هم ورود نخواهیم کرد، کجای بازار را میتوانیم نام ببریم که چون مردم شکایتی ثبت نکردند، بازرسان صمت وظیفه خود را انجام نمیدهند.
وی با ابراز نگرانی از کجفهمی و شاید باند مافیای سودآور در بخش حملونقل گندم، توضیح داد: وقتی نظارت نباشد، یک کامیون که از بندرعباس برای تهران بهازای هر تن ۶۰۰ هزار تومان کرایه دریافت میکند، در شهرستان بیجار برای ۶۰ کیلومتر راه، بهازای هر تن ۶۰۰ هزار تومان کرایه درخواست دارد و هر چه میزان مسافت بیشتر شود، کرایه را آنچه که دوست دارد افزایش میدهد.
رحیمی اظهار داشت: در فصل برداشت گندم، چون زمان بهسرعت در حال سپریشدن است و کشاورز هیچ فرصتی برای انتخاب و چانهزنی ندارد، به توافق یکطرفه کامیوندار تن میدهد و چون دیگر حق اعتراض ندارد، شاهد تاراج دسترنجش خواهد نشست.
وی ادامه داد: در جلسه تیرماه امسال جلسه تعیین قیمت به این نحو اعلام شده است که از ۱۰ کیلومتر تا ۶۰ کیلومتر ۴۵۰ هزار تومان تا ۶۰۰ هزار تومان است و بیشتر از این کیلومتر نیز ۶۵۰ هزار تومان تعیین شده است که امیدواریم توسط رانندگان ناوگان حمل و نقل رعایت شود.
رئیس صنف کشاورزان استان گفت: تعیین شده طبق نرخ اعلامی از لحاظ فاصله برداشت گندم تا محل تحویل خرید یا سیلو محاسبه میشود و کرایه زمان ماندگاری کامیونها زیر کمباین تا زمان توقف در مراکز خرید به توافق کشاورز و راننده بستگی دارد.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!