
«کُردتودی» گزارش میدهد؛
کردستان سرزمین مادران شهید و بانوان پیشتاز
استان کردستان با تقدیم ۵۶۶ شهیده زن، جایگاهی ویژه در تاریخ ایثار و مقاومت بانوان کشور دارد. آمار شهدای زن این استان، روایتگر حضور گسترده زنان در صحنههای مختلف مبارزه و دفاع از ارزشهاست.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، در سرزمینی که کوههایش شاهد ایستادگیاند و بادهایش صدای غیرت را به گوش تاریخ میرسانند، زنان کردستان نهفقط مادران نسلهای استقامت، که خود پرچمداران جهاد، بصیرت و شهادت بودهاند.
تاریخ این خطه، برگبرگش از حضور بانوانی حکایت دارد که در میدانهای نبرد، همانقدر ایستادگی کردند که در آغوش گرم خانواده؛ همانهایی که دل از آسایش خانه کندند تا امنیت به خانههای دیگر بازگردد و زنان شهیده کردستان، نهفقط نامهایی در قاب عکس، که هویتهایی زنده در ذهن ملت ایران هستند.
اینک و در روزگاری که دشمنان با نبرد ترکیبی به دنبال تخریب ارزشهای اسلامی و ملیاند، بازگشت به سیره شهدا و بازخوانی مجاهدتهای خاموش و بیادعای آنان، ضرورتی راهبردی برای حفظ هویت دینی و انقلابی جامعه است، زنانی که در سنگر مقاومت و مبارزه، نقشی همطراز با مردان ایفا کردند و دوشادوش آنان به استقبال شهادت رفتند، حالا الگوهایی هستند برای نسل جوانی که بیش از هر زمان، تشنه حقیقت و ارزش است.
کنگره ۵۵۳۶ شهید استان کردستان و در دل آن اجلاسیه بزرگ شهدای زن کردستان، تلاشی است برای بازشناسی این هویت زنانهِ جهادی، تلاشی فرهنگی، ارزشی و تمدنی که در آن، تصویر واقعی زن مسلمان ایرانی در تراز انقلاب اسلامی بازتعریف میشود.
این اجلاسیه، نهتنها مراسمی نمادین، بلکه میدانی برای بازتاب روایتهای نانوشته از نقشآفرینی بانوانی است که گمنام ماندند اما اثرگذار بودند.
جلسه هماهنگی اجلاسیه شهدای زن کردستان برگزار شد
سعید شعبانی معاون هماهنگ کننده سپاه بیتالمقدس کردستان در جلسه هماهنگی برگزاری اجلاسیه شهدای زن استان کردستان با تأکید بر اهمیت نقشآفرینی فرهنگی سپاه در سطح استان اظهار داشت: بر اساس برآوردهای صورتگرفته، ۳۰۰ عنوان برنامه و بیش از ۱۷ هزار ریزبرنامه در راستای کنگره شهدای استان طراحی شده که با مشارکت اقشار، حوزههای مقاومت، نواحی و سپاه شهرستانها در حال اجراست.
وی با اشاره به اولویتدادن به مأموریتهای فرهنگی در ادارات، افزود: فضای سازمانی ادارات باید رنگ و بوی کنگره را به خود بگیرد و در شرایط حساس امروز، غفلت از ظرفیت فرهنگی و هویتی شهدا، بهمعنای ضعف در جهاد تبیین است.
شعبانی با اشاره به روند برگزاری برنامهها در قالب اجلاسیههای شهرستانی و اقشاری گفت: اجلاسیه شهدای زن کردستان در تاریخ ۱۷ شهریورماه و همزمان با هفته وحدت، بهعنوان بخش ویژهای از کنگره ۵۵۳۶ شهید استان کردستان برگزار خواهد شد.
وی از برنامهریزی برای برگزاری یادوارههای زنان شهیده در شهرستانها خبر داد و اظهار کرد: برنامههای فرهنگی ویژه بانوان در دستور کار قرار گرفته و جامعه هدف اصلی آن، زنان، دختران و خانوادههای شهدا هستند.
اکران عمومی فیلم ناهید فاتحی کرجو در سینما و اماکن فرهنگی
معاون سپاه بیتالمقدس از پخش سراسری فیلم سینمایی «ناهید فاتحی کرجو» بهعنوان بخش مکمل فعالیتهای هنری و فرهنگی اجلاسیه خبر داد و گفت: این فیلم با هماهنگی صورتگرفته، علاوه بر اکران در سینماهای استان، در اماکن عمومی و فرهنگی برای اقشار مختلف جامعه نیز به نمایش درخواهد آمد.
۵۶۶ شهیده از دل کوهستانهای ایثار
در ادامه این جلسه، بتول سرکانی، مسئول بسیج جامعه زنان استان کردستان ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای صورتگرفته در حوزه بانوان شهید گفت: از مجموع یک هزار و۱۰۶ زن شهیده در کشور، ۵۶۶ شهیده متعلق به استان کردستان هستند؛ زنانی که هم محور استواری خانواده و هم نماد شجاعت، ایثار و فداکاری بودند.
وی افزود: در طول هشت ماه اخیر، ۲۵ جلسه با حضور فعالان فرهنگی برگزار شده و ۱۰ عنوان برنامه و ۵۰ ریزبرنامه برای هر شهرستان طراحی شده است.
سرکانی با اشاره به اجرای سه پرده نمایشی در روز اجلاسیه خاطرنشان کرد: این آثار نمایشی با هدف انتقال مفاهیم مقاومت و پیام شهدا به زبان هنر تولید و در روز کنگره اجرا خواهد شد.
وی گفت: استان کردستان با تقدیم ۵۶۶ شهیده زن، جایگاهی ویژه در تاریخ ایثار و مقاومت بانوان کشور دارد و آمار شهدای زن این استان، روایتگر حضور گسترده زنان در صحنههای مختلف مبارزه و دفاع از ارزشهاست؛ زنانی که یا در صف پیشمرگان مسلمان در میدان نبرد حاضر شدند، یا در قامت مادر، همسر و دختر شهید، بار جهاد و شهادت را بر دوش کشیدند.
مسئول بسیج جامعه زنان کردستان خاطرنشان کرد: در میان شهرستانهای استان، سنندج با تقدیم ۱۸۳ شهیده در صدر قرار دارد؛ پس از آن، بانه با ۱۵۳ شهیده، مریوان با ۱۱۰ شهیده و سقز با ۴۰ شهیده بیشترین آمار را دارند که هرکدام، حکایتی تلخ و پرافتخار از مقاومت زنان کُرد در کوهستانهای غرب کشور را روایت میکنند.
کامیاران با ۲۶ شهیده، سروآباد با ۲۴ شهیده، قروه با ۱۹ شهیده، دیواندره با ۶ شهیده و دهگلان با ۴ شهیده نیز سهم قابل توجهی از این قافله نور را به خود اختصاص دادهاند و در این میان، شهرستان بیجار نیز با وجود تقدیم یک شهیده زن، در زمره شهرهایی قرار دارد که نام بانوانش با ایثار و فداکاری گره خورده است که این آمار نشاندهنده گستردگی نقشآفرینی بانوان کردستان در دوران دفاع مقدس و سالهای پرمخاطره امنیتی استان است؛ حضوری که امروز باید با زبان هنر، قلم تاریخ و جهاد تبیین برای نسلهای آینده روایت شود.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!