حالت تاریک
سه‌شنبه, 05 اسفند 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردامروز هستید؟
3 هزار شغل در اقتصاد دیجیتال کردستان
«کردتودی» گزارش می‌دهد؛

3 هزار شغل در اقتصاد دیجیتال کردستان

گسترش اقتصاد دیجیتال در کردستان طی سال‌های اخیر، مسیر تازه‌ای پیش‌روی اشتغال جوانان استان گشوده است؛ مسیری که به گفته مسئولان حوزه ارتباطات، اکنون به یکی از پیشران‌های اصلی ایجاد فرصت‌های شغلی نوین تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی  پایگاه خبری تحلیلی «کردامروز»،گسترش اقتصاد دیجیتال در کردستان طی سال‌های اخیر، مسیر تازه‌ای پیش‌روی اشتغال جوانان استان گشوده است؛ مسیری که به گفته مسئولان حوزه ارتباطات، اکنون به یکی از پیشران‌های اصلی ایجاد فرصت‌های شغلی نوین تبدیل شده است.

آرام حیدری، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان، در گفتگو با خبرنگار با اشاره به آخرین آمار فعالیت‌های دیجیتال در استان اظهار کرد: در حال حاضر هزار و ۶۱۱ کسب‌وکار دارای نماد اعتماد الکترونیکی در کردستان فعال هستند و ۵۱۱ فروشگاه اینترنتی به‌صورت رسمی در بستر فضای مجازی به ارائه خدمات و عرضه کالا می‌پردازند.

وی افزود: برآوردها نشان می‌دهد این مجموعه فعالیت‌ها تاکنون زمینه اشتغال مستقیم بیش از سه هزار نفر را در استان فراهم کرده و بخش قابل توجهی از این اشتغال مربوط به جوانان تحصیل‌کرده در حوزه‌های فناوری اطلاعات، نرم‌افزار و مدیریت کسب‌وکار است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی نقش مهمی در این رشد داشته است، تصریح کرد: افزایش ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت و دسترسی گسترده‌تر به خدمات ارتباطی، بستر لازم برای شکل‌گیری استارتاپ‌ها و فروشگاه‌های آنلاین را فراهم کرده است.

حیدری درباره حوزه‌های فعالیت این کسب‌وکارها گفت: بخش عمده‌ای از فعالان این عرصه در حوزه طراحی سایت، تولید و توسعه نرم‌افزار، اپلیکیشن‌های موبایلی، خدمات شبکه و پشتیبانی فناوری اطلاعات فعالیت دارند.

وی گفت: در کنار آن، تجارت الکترونیک و فروش محصولات بومی از جمله صنایع‌دستی، پوشاک محلی و محصولات کشاورزی نیز سهم قابل توجهی از بازار دیجیتال استان را به خود اختصاص داده است.

حیدری با اشاره به ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در استان ادامه داد: از ۵۹ شرکت دانش‌بنیان فعال در کردستان، ۲۸ شرکت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت می‌کنند. همچنین ۱۲۳ شرکت و ۵۴ عضو حقیقی در نظام صنفی رایانه‌ای استان عضویت دارند که نشان‌دهنده شکل‌گیری ساختاری تخصصی در این حوزه است.

حیدری در بخش دیگری از سخنان خود به حمایت‌های مالی اشاره کرد و گفت: امسال ۲۶۳ میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۲ از طریق پست‌بانک استان به شرکت‌های فعال و آزادکاران حوزه فاوا پرداخت شده که زمینه اشتغال ۶۷ نفر را فراهم کرده است.

وی همچنین از راه‌اندازی مرکز تخصصی هوش مصنوعی در استان خبر داد و افزود: این مرکز با مشارکت دستگاه‌های اجرایی، پارک علم و فناوری و بخش خصوصی ایجاد شده و هدف آن توسعه آموزش‌های تخصصی، برگزاری رویدادهای فناورانه و کمک به تجاری‌سازی ایده‌های نوآورانه در حوزه هوش مصنوعی است.

 

روایت جوانان از یک تغییر مسیر شغلی

در کنار آمارهای رسمی، تجربه جوانانی که وارد این عرصه شده‌اند، تصویر روشن‌تری از تحولات بازار کار ارائه می‌دهد.

آرمان مرادی، ۲۸ ساله و فارغ‌التحصیل مهندسی کامپیوتر، که یک فروشگاه اینترنتی در حوزه عرضه محصولات فرهنگی راه‌اندازی کرده است، به خبرنگار کردتودی گفت: با سرمایه‌ای محدود و بدون نیاز به اجاره مغازه، فعالیت خود را آغاز کردم و اکنون برای چهار نفر به‌صورت مستقیم اشتغال ایجاد شده است که اگر زیرساخت اینترنت پایدار باشد، امکان فروش به سراسر کشور وجود دارد.

در ادامه سارا احمدی یکی دیگر از دانش آموختگان از فعالان حوزه تولید محتوای دیجیتال، اظهار کرد: پیش از ورود به این حوزه به دنبال کار اداری بودم، اما با گذراندن دوره‌های آموزشی آنلاین وارد بازار دیجیتال شدم و اکنون به‌صورت پروژه‌ای با چند شرکت همکاری دارم.

وی گفت: فضای مجازی این امکان را فراهم کرده که بدون خروج از استان، با مشتریان ملی همکاری کنیم.

 در ادامه هیوا کریمی، از بنیان‌گذاران یک استارتاپ خدمات نرم‌افزاری در سنندج نیز گفت: مهم‌ترین چالش ما دسترسی به سرمایه در گردش و بازارهای بزرگ‌تر است و اگر حمایت‌های هدفمندتری صورت گیرد، شرکت‌های جوان می‌توانند رشد سریع‌تری داشته باشند.

 

اقتصاد دیجیتال؛ مکمل اقتصاد سنتی

در همین رابطه، احمد صادقی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار کردتودی ، توسعه اقتصاد دیجیتال را فرصتی راهبردی برای استان دانست و گفت: کردستان استانی جوان است و نرخ بالای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دارد.

وی افزود: کسب‌وکارهای اینترنتی می‌توانند هزینه ورود به بازار کار را کاهش دهند و مانع مهاجرت نیروی انسانی شوند.

صادقی افزود: البته برای پایداری این روند، باید آموزش مهارت‌های تخصصی، دسترسی به تسهیلات ارزان‌قیمت و اتصال کسب‌وکارهای محلی به بازارهای ملی و حتی بین‌المللی در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش کردتودی ، آنچه از آمارهای رسمی و روایت فعالان این حوزه برمی‌آید، حکایت از تغییر تدریجی ساختار اشتغال در کردستان دارد؛ تغییری که با تکیه بر فناوری اطلاعات و اقتصاد دانش‌بنیان، می‌تواند زمینه‌ساز رشد اقتصادی پایدار و کاهش بیکاری جوانان استان در سال‌های آینده باشد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!