
آغاز برداشت محصول گوجهفرنگی در دهگلان؛
محصولی که روی دست کشاورزان میماند
۶۰ هکتار از مزارع آبی شهرستان دهگلان زیر کشت گوجهفرنگی است که پیشبینی میشود از این سطح زیر کشت 2 هزار و ۵۰۰ تن گوجهفرنگی برداشت و روانه بازار مصرف و کارخانجات رب شود.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی» گوجهفرنگی بهتنهایی یک غذای فوقالعاده مغذی است، محتوای غذایی این محصول از پوست سالم، کاهش وزن، سلامت قلب و کاهش ریسک سرطان پشتیبانی میکند، گوجهفرنگی یکی از چهار محصول محبوب در بازار ترهبار در بین سیبزمینی، کاهو و پیاز است.
گنجاندن گوجهفرنگی در رژیم غذایی به محافظت در برابر سرطان، حفظ فشارخون سالم و کاهش قند خون در افراد دیابتی کمک کند، کارتنوئیدهایی مثل لیکوپن موجود در گوجهفرنگی از چشم در برابر آسیبهای ناشی از نور محافظت میکنند.
معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان گفت: حدود ۶۰ هکتار از اراضی آبی شهرستان دهگلان زیر کشت محصول گوجهفرنگی قرار دارد که پیشبینی میشود از این سطح زیر کشت بالغ بر ۲۵۰۰ تن محصول را تولید و روانه بازار مصرف گردد.
زلیخا میرکی اذعان داشت: باتوجهبه اینکه محصول گوجهفرنگی، بهصورت نشاء و آبیاری آن به روشهای نوین انجام میشود، در کنترل آفات و بیماریها و علفهای هرز و صرفهجویی خوبی هم زمینه بهینه مصرف آب نقش دارد، توصیه میشود، کشاورزان آبی کار در تناوب محصول زراعی گوجهفرنگی را ارائه دهند.
محصولی که چند سالی است کشاورزان لیلاخی کاشت آن را آغاز کرده و از تولید آن راضی هستند.
رضا شریعتی، کشاورز ساکن روستای گزگزاره علیا اظهار داشت: اولین سال است که محصول گوجهفرنگی را کشت میکنیم، حدود ۳۰۰۰ متر را زیر کشت این محصول قرار دادیم، کشت این محصول با منطقه لیلاخ سازگاری دارد و مناسب است.
این کشاورز روستای گزگزاره علیا عنوان کرد: ما توی فروش محصولمان ماندهایم، کارخانه تولید رب گوجهفرنگی چون تعطیل است، گوجههای تولیدی کشاورزان نیز بر اثر دپو و نبود سردخانه خیلی زود خراب و بیکیفیت میشوند.
شریعتی در ادامه گفت: دلیل تعطیلی کارخانههای رب برای افزایش قیمت است و اینکه محصول ما خراب شود اصلاً برای کارخانهدار فرقی نمیکند و برایش مهم نیست و چون میداند که ما در نهایت مجبور میشویم، محصول را تحویل کارخانه دهیم، پس زیاد خودش را بهزحمت نمیاندازد.
رحمت شریعتی، کشاورز و عضو شورای روستای گزگزاره علیا بیان کرد: متأسفانه نه کارشناسان جهاد کشاورزی به این موضوع رسیدگی میکنند، نه مسئولی خبری از کشاورزان دارد، اصلاً از دغدغهٔ کشاورزان گوجهفرنگی کار خبری ندارند که چقدر برای به ثمر رساندن محصول خود زحمت میکشند، در این چند سال کودی برای مصرف از سوی جهاد کشاورزی دریافت نکردهایم.
فرهاد یعقوبنژاد، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان اعلام کرد: دلیل اینکه کودی به کشاورزان روستای گزگزاره تعلق نگرفته، این است که در واقع خود برای دریافت کود به اداره جهاد و کارشناسان مربوطه اقدام نکردهاند و البته اینکه گوجههای تولیدی کشاورزان اگر خرید نمیشود، زیرا مدتی کارخانههای تولید رب گوجهفرنگی تعطیل شدند و اکنون که باز هستند، آماده دریافت این محصول از کشاورزان خواهند بود.
یعقوبنژاد در ادامه تأکید کرد: از مهمترین نکات کاشت گوجهفرنگی از طریق بذر، میتوان گفت تا زمانی که بذرها تبدیل به نشاء نشده باشند، باید در فضایی با دمای ثابت قرار داده شوند، بدین جهت محیطی مانند گلخانه و خانه مناسب کاشت بذر گوجهفرنگی است، اما عدهای از مزرعهداران اقدام به کاشت بذر گوجهفرنگی در زمین زراعی هم میکنند.
رئیس جهاد کشاورزی دهگلان با اشاره به کوددهی مزرعه گوجهفرنگی در مزارع زیر کشت این محصول تشریح کرد: یکی از راههای افزایش عملکرد و مقاومت در پرورش گوجهفرنگی در برابر آفات و بیماریها تأمین مواد غذایی موردنیاز گیاه است.
وی در ادامه مطلب یادآور شد: ازت، پتاسیم، فسفر جزو دسته عناصر غذایی هستند که در دوره پرورش گوجهفرنگی، گیاه بیشتر از سایر مواد غذایی به آنها نیاز پیدا میکند، اغلب خاکهای ایران غنی از پتاسیم هستند به همین دلیل کشاورزان و مزرعهداران بیشتر از کودهای ازت و فسفر برای تغذیه گوجهفرنگی استفاده میکنند.
یعقوبنژاد، بهصراحت گفت: آفتهای مختلف گوجهفرنگی به قسمتهای مختلف گیاه حمله کرده، خسارت زیادی به محصول کشاورزان وارد میکنند و کیفیت محصول را تحتتأثیر قرار داده و کاهش میدهند، بنابراین باید هنگام کاشت گوجهفرنگی، آفات و بیماریهای گیاه شناسایی شده و برای مبارزه با آن تدابیری اندیشیده شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: گوجهفرنگی یکی از محصولات پر مصرف در میان مردم بهحساب میآید و بسیاری از افراد در گلخانه، زمینهای کشاورزی و حتی باغچه و گلدان، این محصول را میکارند شرایط مختلفی همچون خاک مناسب، آبیاری اصولی، نور مناسب، کوددهی برای بهبود در روند کاشت و پرورش گوجهفرنگی در مزرعه باید فراهم شوند.
کاشت محصول گوجهفرنگی چند سال بیشتر در منطقه لیلاخ قدمت ندارد، در حال حاضر مهمترین دغدغهٔ کشاورزان فروش محصول است که نیازمند رسیدگی و گرهگشایی مسئولان را میطلبد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!