حالت تاریک
شنبه, 28 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردتودی هستید؟
شکست میدان نبرد با تغییر میدان بازی
استاد حقوق بین‌الملل عنوان کرد:

شکست میدان نبرد با تغییر میدان بازی

استاد حقوق بین‌الملل و پژوهشگر حوزه‌ مطالعات گفت: شکست تجاوز ۱۲ روزه پایان جنگ نبود، بلکه آغاز مرحله‌ای عمیق‌تر است و اگر در این مرحله، مرزهای فکری، فرهنگی و هویتی خود را حفظ کنیم، آن‌گاه پیروزی نهایی به دست خواهد آمد.

امیر محمودی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، با اشاره به شکست صهیونیست‌ها در تهاجم اخیر اظهار کرد: وقتی یک ائتلاف جهانی و منطقه‌ای با پشتیبانی مستقیم ایالات متحده و برخی دولت‌های اروپایی، در عرض ۱۲ روز به هیچ یک از اهداف خود در جنگ نظامی دست نمی‌یابد، طبیعی است که به حوزه‌های دیگر تهاجم روی بیاورد.

استاد حقوق بین‌الملل و پژوهشگر حوزه‌ی مطالعات استراتژیک گفت: اکنون ما شاهد همان فاز کلاسیک در جنگ‌های ترکیبی یعنی انتقال جنگ از میدان نظامی به جبهه ذهن و فکر جامعه هستیم.

وی با تاکید بر هماهنگی میان لایه‌های مختلف جنگ نرم افزود: در شرایطی که مردم ایران، مقاومت کم‌نظیری از خود نشان دادند، برخی از چهره‌هایی که سال‌ها در مناصب اجرایی و برنامه‌ریزی بوده‌اند، به‌جای هم‌صدایی با ملت، به بازتولید گفتمان شکست‌خورده غرب‌گرایی در فضای رسانه‌ای روی آورده‌اند که این نه‌فقط یک خطای راهبردی بلکه یک خطای اخلاقی است.

 محمودی با اشاره به برخی بیانیه‌های اخیر از سوی نخبگان غرب‌گرا عنوان داشت: بسیاری از این چهره‌ها، از دهه ۷۰ به این‌سو، مسئول مستقیم اجرای الگوهای اقتصادی نئولیبرال و فرهنگی غرب‌محور در کشور بوده‌اند حالا همین افراد، با استفاده از ادبیات به ظاهر علمی و اصطلاحاتی چون "توسعه پایدار"، "صلح جهانی" و "مذاکره هوشمند"، عملاً راه را برای نفوذ پارادایم‌های شکست‌خورده باز می‌کنند.

استاد حقوق بین‌الملل و پژوهشگر حوزه‌ مطالعات استراتژیک با نقد مفهوم‌سازی‌های انحرافی ادامه افزود: این مفاهیم اگرچه در ظاهر انسانی و متمدنانه‌اند، اما در بستر کنونی ایران، کارکردی جز تضعیف روحیه ملی و مشروعیت‌زدایی از مقاومت ندارند و مهم‌تر آن‌که به جای دفاع از امنیت ملی، به عادی‌سازی تجاوز و تروریسم دولتی دشمن کمک می‌کنند.

وی با بیان اینکه ایران امروز درگیر جنگ معنا است، خاطرنشان کرد: ما با نسخه‌ی تازه‌ای از تهاجم روبه‌رو هستیم؛ نسخه‌ای که در آن، دیگر بمب و موشک ابزار اصلی نیست، بلکه واژگان، مفاهیم و گفتمان‌ها هستند که جنگ را پیش می‌برند.

این استاد دانشگاه بیان داشت: یکی از خطرناک‌ترین وجوه جنگ نرم این است که مجریانش اغلب در پوشش دلسوزی، نقد علمی یا آینده‌نگری وارد میدان می‌شوند، در حالی که در واقع در حال خلع سلاح جامعه از درون‌اند و این همان جنگ پارادایمی یعنی جنگی برای تسلط بر افق‌های فکری جامعه است.

این استاد دانشگاه در ادامه در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان با این فاز جدید جنگ مقابله کرد عنوان داشت: بازسازی گفتمان ملی مستقل باید گفتمان‌های مستقل برآمده از تاریخ، فرهنگ، و عقلانیت ایرانی اسلامی را تقویت کرد چرا که هیچ ملتی با نسخه‌های وارداتی نجات نیافته است 

وی مسئولیت‌پذیری نخبگان را دومین راه دانست و گفت: کسانی که در مدیریت کشور سابقه دارند، امروز نه در مقام منتقد که باید در جایگاه پاسخ‌گو و هم‌سنگر با مردم عمل کنند و سومین راهکار اینکه مردم باید هوشمندانه سره را از ناسره تشخیص دهند. نباید فریب چهره‌هایی را خورد که با ظاهری آکادمیک اما باطنی مسموم، در حال تسلیم فرهنگی‌اند.

محمودی با اشاره به شعر حافظ افزود: همان‌گونه که حافظ شاعر نامی فرمودند ، این روزها زمان آزمون است؛ باید دید چه کسی در خلوص صداقت و ایستادگی روسفید بیرون می‌آید و چه کسی، زیر عبای مفاهیم زیبا، به خنجر متجاوز خوشامد می‌گوید.

وی در پایان خاطر نشان کرد: شکست تجاوز ۱۲ روزه پایان جنگ نبود، بلکه آغاز مرحله‌ای عمیق‌تر است و اگر در این مرحله، مرزهای فکری، فرهنگی و هویتی خود را حفظ کنیم، آن‌گاه پیروزی نهایی به دست خواهد آمد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!