
مدیرکل بهزیستی کردستان عنوان کرد:
۴۰۰ مؤسسه غیردولتی در کنار سازمان بهزیستی
مدیرکل بهزیستی کردستان گفت: ۴۰۰ مؤسسه و مرکز غیردولتی در کنار بهزیستی کردستان فعال هستند که در حوزههای مختلف توانبخشی، اجتماعی، پیشگیری و نگهداری از مددجویان به ارائه خدمات مشغولاند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، حسین رسولی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته بهزیستی در سنندج برگزار شد، با تبریک این هفته به خانواده بزرگ سازمان بهزیستی و همه فعالان حوزه توانبخشی و اجتماعی، اظهار کرد: سازمان بهزیستی، سازمانی مردمی و مشارکتمحور است که با وجود داشتن وظایف گسترده، بدون همراهی مردم، خیرین، رسانهها و سمنها، قادر به تحقق مأموریتهای خود نخواهد بود.
رسولی با بیان اینکه دامنه فعالیتهای بهزیستی بسیار وسیع است، افزود: ما همه مردم را بخشی از بدنه این سازمان میدانیم. افرادی که با اطلاعرسانی به موقع از وضعیت مددجویان، عملاً بهعنوان مددکار افتخاری سازمان ایفای نقش میکنند.
وی در ادامه به تاریخچه تأسیس سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: سازمان بهزیستی در سال ۱۳۵۹ با همت شهید فیاضبخش تأسیس شد و امروز پس از ۴۵ سال، با ۵۴ مأموریت اصلی و بیش از ۱۷۰ برنامه عملیاتی، در حوزههای اجتماعی، توانبخشی، پیشگیری و آسیبهای اجتماعی فعالیت میکند.
مدیرکل بهزیستی کردستان خاطرنشان کرد: رویکرد این سازمان، پیشگیرانه، توانمندساز، انسانمحور و مشارکتمحور است و خدمات آن صرفاً محدود به مددجویان رسمی نیست؛ بهطور مثال، برنامههایی مانند غربالگری شنوایی نوزادان و بینایی کودکان، آموزشهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مشاورههای عمومی برای عموم جامعه اجرا میشود.»
افزایش ۱۰ درصدی پوشش مددجویان
رسولی اعلام کرد: تا پایان سال ۱۴۰۲، تعداد خانوادههای تحت پوشش مستمریبگیر بهزیستی در کردستان، ۳۶ هزار و ۵۰۰ خانوار بود که این رقم اکنون به ۳۹ هزار و ۸۸۰ خانوار رسیده است.
وی افزود: بیش از ۷۷ درصد این خانوادهها در دهکهای اول تا سوم درآمدی قرار دارند و نیازمند حمایتهای معیشتی، توانبخشی، درمانی، مسکن و اشتغال هستند.
خدمات ویژه به معلولان شدید
مدیرکل بهزیستی استان بیان کرد: در حال حاضر ۳ هزار و ۹۲۵ نفر دارای معلولیت شدید و خیلی شدید از حق پرستاری بهرهمند هستند. سرانه پرداختی ماهانه برای این افراد با افزایش ۴۳ درصدی نسبت به سال گذشته به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.
وی همچنین گفت: علاوه بر مستمری، مبلغ ۶۰۰ هزار تومان ماهانه بهعنوان کمکهزینه تأمین وسایل توانبخشی به این گروه پرداخت میشود.
رسولی با اشاره به برونسپاری فعالیتهای سازمان، گفت: حدود ۴۰۰ مؤسسه و مرکز غیردولتی در کنار بهزیستی کردستان فعال هستند که در حوزههای مختلف توانبخشی، اجتماعی، پیشگیری و نگهداری از مددجویان به ارائه خدمات مشغولاند و این نهادها بازوی توانمند بهزیستی در پیشبرد خدمات محسوب میشوند.
خدمات نگهداری در مراکز شبانهروزی
به گفته وی، در استان کردستان ۳۲ مرکز روزانه و ۲۰ مرکز شبانهروزی در حوزه توانبخشی فعالیت دارند که مجموعاً به بیش از ۲ هزار مددجو خدمات نگهداری، درمانی و آموزشی ارائه میکنند.
رسولی همچنین با اشاره به وضعیت کودکان بیسرپرست و بدسرپرست افزود: ۱۴ خانه کودک در استان فعال است که ۱۲۳ فرزند در آنها تحت سرپرستی بهزیستی قرار دارند. خدمات مشاوره، آموزش، تغذیه، بهداشت و مراقبتهای روانی برای این فرزندان در این مراکز ارائه میشود.
وی با اشاره به افزایش ۱۰۰ درصدی اعتبارات حوزه معلولان در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تصریح کرد: نگاه دولت به حوزه توانبخشی حمایتی است و تلاش میشود با اجرای کامل قانون جامع حمایت از معلولان، مسائلی نظیر مناسبسازی محیطهای شهری، اشتغال، خدمات درمانی و معیشتی بهدرستی اجرا شود.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان در ادامه اظهار کرد: در سال گذشته کمکهای بلاعوض و ودیعه مسکن برای مددجویان پرداخت شده است. اما در سال جاری منتظر ابلاغ سرانهها و شیوهنامه جدید هستیم.
رسولی در پایان ضمن تقدیر از تلاش خبرنگاران و رسانهها گفت: نقش رسانهها در معرفی خدمات بهزیستی و آگاهسازی جامعه از مسائل اقشار آسیبپذیر، نقشی بیبدیل است. از این رو، از همراهی همیشگی شما عزیزان صمیمانه قدردانی میکنم.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!