حالت تاریک
پنج‌شنبه, 02 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی کردتودی هستید؟
توزیع ۱۰۰ آبشخور در سطح روستاهای دهگلان
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری دهگلان خبر داد:

توزیع ۱۰۰ آبشخور در سطح روستاهای دهگلان

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری دهگلان گفت: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهگلان برای تأمین آب شرب سالم برای دام‌ها و حیوانات اهلی و وحشی در منطقه، بالغ بر ۱۰۰ دستگاه آبشخور را در روستاها توزیع کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «کردتودی»، یکی از دلایل مهم نصب آبشخورها، علاوه بر سیراب‌کردن حیوانات اهلی روستاها، سیراب‌کردن حیات‌وحش منطقه نیز است، اداره منابع طبیعی با ارائه خدمات مطلوب‌تر به روستائیان به‌ویژه دامداران و حیوانات اهلی و وحشی اقدام به تهیه آبشخور نموده است، مقرر است که آبشخورهای تهیه شده توسط منابع طبیعی در میان دامداران سطح شهرستان توزیع شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهگلان، اظهار داشت: اجرای طرح نصب آبشخورهای دام در مراتع و چراگاه‌های شهرستان به‌منظور تأمین آب شرب و سالم قابل‌دسترس برای دام‌های دامداران منطقه، احیای چشمه‌ها و کانی‌های موجود در مراتع و همچنین توزیع مناسب دام‌ها در مراتع برای بهبود و احیای مراتع و جلوگیری از تخریب کمی و کیفی مراتع انجام‌گرفته است.

 فضلعلی قادری تشریح کرد: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهگلان در راستای تأمین آب شرب سالم و بهداشتی برای دام در دو سال گذشته ۸۰ دستگاه آبشخور را در سطح روستاهای شهرستان دهگلان توزیع کرده و همچنین در سال جاری نیز با توزیع ۲۰ دستگاه دیگر، در مجموع بالغ بر ۱۰۰ دستگاه آبشخور را در روستاهای تابعه این شهرستان توزیع کرده است.

 قادری افزود: باتوجه‌به اهمیت اقتصادی مراتع و نقش اساسی در معیشت مردم، رونق تولید و تأثیر تغییرات اقلیمی بر روی میزان تولید آنها و در نتیجه تولید دام، نصب آبشخورهای فلزی از راهکارهای کاهش اثرات عوامل تخریب مراتع است.

 رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری دهگلان با بیان اینکه تأمین‌نشدن آب کافی، ناپایداری صنعت دامداری وابسته به مراتع و افزایش شدید تلفات دامی را موجب می‌شود، گفت: این مسئله همچنین چرای سنگین و مخرب در اطراف منابع آب موجود در مراتع را تحمیل می‌کند.

 وی در ادامه تأکید کرد: این آبشخورها از ورق گالوانیزه ساخته شده و آب داخل آن برای استفاده دام از شرایط خوب سلامت برخوردار است.

 وی با اشاره به اینکه کُردستان، استانی عشایر پذیر نیست و ظرفیت مراتع شهرستان هم محدود است، گفت: توزیع آبشخورها شامل روستاهایی خواهد شد که طرح مرتع‌داری را داشته باشند، به‌عبارت‌دیگر روستاهایی که طرح مرتع‌داری داشته و تمایل به نصب دستگاه‌ها باشند، می‌توانند با مراجعه و درخواست از منابع طبیعی دستگاه آبشخور را دریافت و نصب کنند.

 قادری در ادامه تأکید داشت: طرح مرتع‌داری در واقع طرحی است که احاله مدیریت بر عهده خود دامداران و بهره‌برداران خواهد بود و حفاظت و نگهداری این دستگاه نیز بر عهده خود دامدار می‌باشد.

 وی تصریح کرد: به دلیل اینکه در اطراف روستا مقدار قنات‌های آب فراوان است و در فصل گرما، میزان آب دریافتی کم می‌باشد، لذا با نصب و توزیع این آبشخورها می‌توان به میزان قابل‌توجهی کمبود آب را حل نمود، در واقع اگر آبشخور وجود نداشته باشد، دام‌ها قطعاً تلف خواهند شد.

 قادری، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دهگلان بیان کرد: در صورت تهیه طرح مرتع‌داری و ارائه آن به اداره منابع طبیعی، دامداران و کشاورزان می‌توانند از خدمات نصب رایگان آبشخور، دریافت کود و بذر رایگان نیز بهره‌مند شوند.

 قادری در پایان خاطرنشان کرد: برای نصب هر عدد دستگاه آبشخور فلزی گالوانیزه حداقل ۱۰۰ میلیون ریال هزینه موردنیاز است که منابع طبیعی و آبخیزداری دهگلان در صورت ارائه طرح مرتع‌داری از سوی دامداران، آماده توزیع آبشخورها خواهد بود.

 جلوگیری از تخریب مراتع کردستان

مسعود کریمی کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری دهگلان، به‌صراحت گفت: در راستای تعادل دام و مرتع و دسترسی آسان‌تر دام‌ها به آب شرب، آبشخورها توزیع شد، توزیع و نصب آبشخورها باعث می‌شود تا دام‌ها راحت‌تر به آب شرب سالم دسترسی داشته باشند و از تخریب مراتع نیز جلوگیری می‌شود.

وی در ادامه متذکر شد: از کشاورزان، بهره‌برداران و دامداران انتظار داریم که ضمن مراجعه به اداره منابع طبیعی محل سکونت، نسبت به تهیه طرح مرتع‌داری برای روستاها اقدام کنند تا از خدمات منابع طبیعی بهره ببرند.

 پیام احمدی‌نیازکشاورز ساکن روستای نیاز در گفتگو با خبرنگار ما اذعان کرد: اگر دولت می‌خواهد که کشاورز و دامدار گوشت، شیر، گندم و سایر محصولات دامی و کشاورزی را همچنان تولید کند، باید از آنها حمایت کند، اگر از دامداران حمایتی از سوی ارگان‌های دولتی نشود، به‌زودی شاهد بروز مشکلاتی از قبیل عدم تولید گوشت و سایر محصولات لبنی و کشاورزی خواهیم بود.

وی اضافه کرد: انتظار می‌رود جهاد کشاورزی، نهاده‌های دامی و علوفه‌ای را در میان کشاورزان و دامداران توزیع کند، این در حالی است که دامداران و کشاورزان روستاها گوشت، شیر، پوست و مو را تولید کرده و حتی از فضولات حیوانی هم در زمین‌های زراعی به‌عنوان کود طبیعی مورداستفاده قرار می‌دهند، اما در مقابل آن کشاورز هیچ سرمایه‌ای ندارد و اگر اوضاع به همین روال پیش رود به‌ناچار یا باید به شهرها کوچ کرد و یا اینکه شغل دامداری و کشاورزی را کنار گذاشت.

 هنوز از سوی اداره جوابی داده نشده است

وریا احمدی از کشاورزان ساکن نیاز بیان کرد: شغل اکثر روستانشینان دامداری و کشاورزی است، مردم روستا برای دریافت چند دستگاه بیشتر به اداره منابع طبیعی درخواست داده‌اند، اما هنوز از سوی اداره جوابی داده نشده است، البته چند ماه قبل که دامداران درخواست چند دستگاه را داده بودند، آنها را دریافت کرده‌اند.

 وی در ادامه یادآور شد: منابع طبیعی و آبخیزداری دهگلان با در اختیار نهادن تسهیلات و وام‌های کم‌بهره به دامداران و کشاورزان، می‌تواند تا حدودی مشکل کمبود آبشخور منطقه را حل کند.

مطالبه مردم...

دولت تا چه اندازه‌ای می‌تواند از دامداران و کشاورزان حمایت کند، این در حالی است که بسیاری از کشاورزان و دامداران خواهان حمایت مستقیم دولت بوده و این موضوع را از آنها مطالبه دارند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!